Axel SchoenertArchitectes
2018-04

WeWork Colisée

Paris, France

Axel Schoenert WW Colisée_01

Located in the 8th district of Paris close to the Champs Elysées. In the Parisian golden triangle.

The architectural complex is designed around two small courtyards, which brings a lot of lightning into the 5 different office types. 
Each plateau of approximately 1000m² offers its own space for offices, meeting rooms and lounge areas, build in the typical WeWork interior style. The restructuring of this building by AS Architectes has doubled the originally planned workforce density from 600 to a workforce of around 1200 people! This density increase was made possible by the creation of two 3UP and 2UP stairs and the metal extension of an existing reinforced concrete staircase. The wonderful brightness and panoramic, big terrace are one of the very true strengths of this building, created in the first half of the 20th century.

The building was delivered in two phases to meet the schedule requirements. 
Client
@WeWork

Surface
6.000 m²

Programme
Office

Localisation

40 rue Colisée
Paris France
Axel Schoenert Architectes
0%